Silversea start grootste seizoen in de Middellandse Zee

Silversea start grootste seizoen in de Middellandse Zee

3 mei 2025

Met de afvaart van Silver Ray vanuit Lissabon heeft Silversea onlangs haar grootste mediterrane seizoen ooit geopend. Vijf Silversea-schepen zullen dit jaar vertrekken op 71 reizen in de regio, waarbij gasten 95 bestemmingen bezoeken. Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf verwelkomt Silversea gedurende het hele winterseizoen gasten in de Middellandse Zee. Silver Muse overwintert in de Middellandse Zee en blijft tot november 2026 in Europa.

“Met een divers aanbod aan iconische culturele ervaringen, een fascinerende geschiedenis en prachtige architectuur is de Middellandse Zee een van ’s werelds rijkste cruiseregio’s. De blijvende interesse van onze gasten in de charme ervan heeft ons geïnspireerd tot onze grootste Middellandse Zee-expeditie ooit in de zomer van 2025”, aldus Bert Hernandez, president van Silversea. “Met vijf schepen in verschillende klassen is Silversea’s aanbod aan reismogelijkheden in de Middellandse Zee werkelijk uniek en sluit het perfect aan bij de voorkeur van onze gasten.”

Silver Ray, Silver Dawn, Silver Muse, Silver Spirit en Silver Whisper bieden reizigers van april 2025 tot en met november 2026 de meest authentieke ervaringen in de Middellandse Zee. Naast iconische steden in de regio zijn er ook bestemmingen die niet toegankelijk zijn voor grote schepen, zoals Saint-Tropez, Sevilla, Sète, Monopoli en Menton.

Voorbeelden van afvaarten

Een voorbeeld van najaarsreizen in de Middellandse Zee voor 2025/2026 is onder andere de weekcruise met Silver Muse retour vanuit Piraeus. Het schip neemt je mee langs de hoogtepunten van de Griekse Eilanden tijdens een achtdaagse cruise vanaf 17 oktober. De reis vertrekt vanuit Piraeus (Athene) en brengt je naar Monemvasia (Laconië), Katakolon (Olympia), Souda Bay (Kreta) met overnachting, Santorini, Marmaris (Turkije) en Patmos. Gasten kunnen de Griekse cultuur ontdekken op de archeologische vindplaats Mystras in Monemvasia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen in Olympia bezoeken en lokale wijn proeven bij een wijnmakerij in de baai van Souda en op Santorini.

Het nieuwste schip van Silversea, Silver Ray, vertrekt op 31 oktober vanuit Monte Carlo voor een zevendaagse verkenning van de westelijke Middellandse Zee in het tussenseizoen. De cruises doen Toulon, Genua, Livorno (Toscane), Porto Santo Stefano en Napels (met overnachting) aan. Op 7 november arriveren de reizigers in Civitavecchia (Rome). Onderweg kunnen ze in Livorno de middeleeuwse schoonheid, grandeur en het erfgoed van het kasteel in Castagneto Carducci ervaren tijdens een exclusief bezoek, speciaal voor gasten van Silversea. Vanuit Napels krijgen reizigers de kans om de beroemde archeologische vindplaats Pompeii te ontdekken, die wordt beschouwd als een van ’s werelds mooiste voorbeelden van een oude Romeinse stad.

Een ander voorbeeld is de retourreis met Silver Dawn vanuit Lissabon op 28 november. Gasten ervaren het beste van de Atlantische Eilanden, van Madeira tot de Canarische Eilanden, voordat ze verder reizen naar Spanje, Gibraltar en Portugal. Aanlegplaatsen tijdens deze reis zijn onder andere Funchal op Madeira, Santa Cruz de Tenerife en Arrecife op de Canarische Eilanden, Cádiz (met overnachting) voor een bezoek aan Sevilla en Gibraltar. In Funchal op Madeira kunnen golfliefhebbers een rondje spelen op Palheiro, ooit omschreven als een van ’s werelds mooiste golfplekken. Andere ervaringen die worden aangeboden, zijn onder andere het verkennen van het 20 miljoen jaar oude UNESCO-werelderfgoed Laurissilva-bos per 4×4, een culinaire wandeltocht en een kabelbaanrit naar het pittoreske Monte in Funchal.

Culinaire S.A.L.T.-excursies

Om de mogelijkheden voor onderdompeling te vergroten, biedt Silversea’s innovatieve culinaire programma S.A.L.T. (Sea and Land Taste) gasten de meest authentieke culinaire ervaringen in bestemmingen zoals Livorno (Toscane), Cádiz en Marseille (Provence). In Livorno leren gasten wijn en spijs combineren met een natuurwijnspecialist tijdens een exclusieve lunch door Emiko Davies op het dromerige platteland van San Miniato in Toscane. Ze bezoeken een biodynamische wijnmakerij in een 14de-eeuwse boerderij Fattoria Collebrunacchi, waar ze biologische en biodynamische wijnen proeven die op natuurlijke wijze zijn gevinifieerd. Tijdens een exclusieve lunch, bereid door de bekroonde kookboekauteur Emiko Davies bij Enoteca Marilu, leren ze samen met haar echtgenoot, wijnspecialist Marco Lami, hoe ze wijn met gerechten kunnen combineren.

In het Spaanse Cadiz kunnen reizigers deelnemen aan een zeldzame vatproeverij en gastronomische lunch bij een achtgeneraties familiebedrijf dat sherry produceert in Sanlúcar de Barrameda, een schilderachtig kustplaatsje in de zuidwestelijke hoek van Spanje met een buitengewoon culinair en cultureel erfgoed. Aan de Atlantische Oceaan worden de overvloed en kwaliteit van de vis en zeevruchten gewaardeerd, waardoor het dorp in 2022 de officiële titel Gastronomische Hoofdstad van Spanje kreeg. Enkele kilometers landinwaarts vinden weelderig glooiende wijngaarden van de palominodruif hun ideale expressie in het kalksteenterroir voor de productie van sherry. Deze ervaring viert vier elementen – zon, zout, wind en land – en nodigt gasten van S.A.L.T. uit voor zeldzame proeverijen van vaten en een gastronomische meergangenlunch in de spectaculaire 18de-eeuwse Bodega Hidalgo, die momenteel wordt gerund door de achtste generatie.

Schuif vanuit Marseille aan voor een meergangenlunch met seizoensgerechten in de 17de-eeuwse Provençaalse boerderij van chef-kok Paul Griffon. De boerderij van zijn familie is gelegen in een ongerepte landelijke omgeving te midden van eeuwenoude olijfgaarden. Reizigers zullen de essentie, overvloed en schoonheid van de Provençaalse tafel ontdekken: van seizoensgebonden aroma’s en biologische groenten rechtstreeks uit de familietuin tot de extra vierge olijfolie en lokaal geproduceerde honing van het landgoed. Samen met chef-kok Paul leren ze de basisprincipes van de Provençaalse keuken kennen, van klassiekers zoals anchoïade en fenouillade tot ratatouille en amandelkrokantjes. De hartelijke en gastvrije Paul werkte voorheen drie jaar in een restaurant met Michelinster.

Meer informatie over het mediterrane aanbod vind je ophttps://www.silversea.com/destinations/mediterranean-cruise.html

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.